دست خالی مدیریت شهری در اداره پایتخت شورای شهر را به نطق آورد/ پیش خوری تهران یا سردرگمی در اداره پایتخت!

ساخت وبلاگ
این روزها صحبت های اعضای شورای شهر تهران به دو دته تقسیم می شود، صحبت هایی که در صحن علنی شورای شهر تهران و در مقابل خبرنگاران برای نقد و بررسی دستور جلسه و یا تذکرات پیش از دستور زده می شود که عموما این نطق ها به وبژه در بحث بررسی لایحه بودجه توجه به اقشار جامعه و  بیان ایرادات وارده به لایحه بودجه است و بخش دوم گفت و گو هایی است که در جلسات مختلف و یا در  مصابه با رسانه ها زده می شود که نقد مدیریت شهری سابق شهر تهران اشت.

به گزارش تیتر شهر: مدیریت فعلی شهر تهران اعم از شورا و شهرداری دقیقا همان روشی را در پیش گرفته اند که 5 سال پیش دولت یازدهم در برنامه ریزی و اداره">اداره کشور پیش گرفته بود و این رویه نیز تا 4 سال ادامه داشت. نقد دولت های قبلی و عملکرد دولت گذشته را دلیل عدم توان در برنامه ریزی در سطح کشوری می دانستند و تقریبا 4 سال مردم در تمام سطوح منتپر حرکتی از سوی دوات بودند.

همین رویه در مدبریت فعلی شهر تهران پیش گرفته شده است. لایحه بودجه کنونی شهرداری تهران نشان می دهد که شهرداری حتی در بودجه ریزی شفاف خود نیز با مشکلات و موانع زیادی روبه رو بوده و به همین دلیل به مانند گذشته بخش قابل توجهی از منابع مالی اداره تهران از طریق پروانه ساخت در ظاهر و احتمال فروش تراکم در باطن تهیه خواهد شد.

در این میان براای توجیه این بندهایی که به پای مدیریت شهری تهران بسته شده، خلق اصطلاحات جدید در جریان گفتمان  با رسانه ها به عنوان نمایندگان افکار عمومی می تواند قدری بار سنگینی را که بر دوش مدیران شهر اعم از اعضای شورا و شهرداری تهران بر دارد.

یکی از این اصطلاحات که توسط رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران ابداع شد، پیش خوری شهر است. این اصطلاح بدین معناست که در در دوره گذشته مدیریت شهری شهردار سابق با استفاده از اموال شهری و فروش تراکم و غیره برای اجرای پروژه های خود امکاناتی را که می توانست تبدیل به منابع مالی در دوره فعلی شود را پیشاپیش مورد استفاده قرار داده است.

البته اینکه با گذشت زمان ذره، ذره تخلفات آشکار و پنهان برخی از مدیران سابق شهر تهران رو می شود، جای تعجبی نیست. اما سوال اینجاست که چرا رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری که به جرات می توان گفت عمده تخلفات انجام شده در دوره گذشته اداره شهر تهران در حوزه شهرسازی روی داده در شورای چهارم اقدام به مطرح کردن انتقادات بی پرده خود نمی کردند و اکنون که کف گیر به ته دیگ خزانه شهرداری خورده اقدام به این افشاگری ها می کند.

محمد سالاری بر این باور است که حتی محمد علی نجفی، شهردار تهران در گزارش 100 روز خود ملاحظه شهردار سابق تهران را کرد وگرنه تخلفات بیشتری از وی و مدیرانش در شورای شهر افشاگری می شد.

به  هر حال این عضو قدیمی شورای شهر تهران تاکید می کند که اداره پایتخت">پایتخت با وجود انبوه مسایل و مشکلات مسیر دشواری را پیش روی ایشان گذاشته است.

امل نکته قابل تاملی که در صحبت های رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران دارد که بسیار با آنچه شهردار تهران بارها هب آن تاکید داشتند، در تضاد است، این است که ظرفیت تهران برای اجرای پروژه های جدید عمرانی به اتمام رسیده و درآمد ناشی از فروش املاک و اراضی و تراکم فروشی پیش خور شده است و طبیعی است مسئولان فعلی نتوانند همانند گذشته به افتتاح پروژه های عمرانی بپردازند.

وی بر این باور است که در دوره کنونی بیشتر مطالبات مردم عموما در حوزه های نرم افزاری مانند شفاف سازی و ایجاد شهرداری شیشه ای، اصلاح فرآیندهای مالی، تصحیح روند واگذاری املاک و اراضی و مصرف بهینه درآمدهای شهری است، به همین دلیل امروز رویکرد مدیریت شهری این است که منابع فساد و رانت را کاهش دهد و بودجه شفاف را پایه ریزی کند که در این مسیر موفق عمل کرده است.

سالاری بر این باور است که  شهردار تهران از زمان آغاز به کار تا این لحظه کارنامه خوبی را در حوزه نرم افزاری به نمایش گذاشته است، این در حالی است که شهردار سابق پل ها و تونل هایی را ساخت که عملا تاثیری در کاهش میزان ترافیک و آلودگی هوا نداشته اند و به عبارت دیگر افزایش پل ها و تونل ها باعث جهش در میزان سفرهای شهری شده است.

بیتوته کن...
ما را در سایت بیتوته کن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار bytoote بازدید : 235 تاريخ : جمعه 20 بهمن 1396 ساعت: 16:23

خبرنامه